tiistai 29. tammikuuta 2013

Jalkojen lämmikettä

Olen käsitöiden tekijänä melko kärsimätön, joten teen mieluiten suhteellisen pieniä töitä. Alkuinnostuksessa haluaisi nähdä valmiin työn edessään mahdollisimman pian, joten niin moni isompi työ on vuosien varrella ufoutunut, kun mielenkiinto onkin lopahtanut ennen työn valmistumista. Suosin siis sellaisia töitä, joiden valmistumiseen ei (ainakaan pitäisi) kulua kohtuuttomasti aikaa. Varsin usein puikoillani onkin sukkia, koska niille on käyttöä ja maailma on täynnä ihania sukkalankoja ja -malleja. Siispä sukat sopivat hyvin tämän blogin ensimmäisiksi kuviksi. 

 Viime vuoden puolella törmäsin useastikin räjähtävällä helmineuleella neulottuihin sukkiin ja pitihän sitä sitten itsekin kokeilla. Valkoinen lanka on Nalle aloeveraa ja punainen vanhempaa iki-ihanaa Nalle coloria. Jo reilun parin vuoden ajan olen neulonut kaikki sukat magic loopilla, niin nämäkin. Niin mahtava ja helppo tekniikka, eikä enää rumia puikkojen vaihtumiskohtia ja putoilevia sukkapuikkoja.


Tässä sitten tuikitavalliset perussukat Gjestalin Jannesta. Nämä neuloin tilauksesta hierojalleni, joka nimenomaan toivoi harmaita perussukkia. 
 

Yksi suosikkimalleistani sukissa on Kerttu-sukat, joita olen parin vuoden aikana neulonut jo useammatkin. Gjestalin Maijasta neuloin nämä sukat, joissa on ranskalainen kantapää. Tämän kantapään opin reilun vuosi sitten ja siitä lähtien olen tehnyt sen lähes kaikkiin sukkiin, koska saan siitä mielestäni siistimmän kuin perinteisestä kantapäästä. Ja lisäksi tämä kantapäämalli istuu ainakin omaan jalkaani todella hyvin. 

Ylläolevat sukat olen neulonut kaikki viime vuoden puolella, Kerttu-sukat tosin valmistuivat tämän vuoden ensimmäisinä päivinä. Siitä lähtien kaikki käsityöprojektini ovat liittyneet Novitan neulomossa järjestettyyn UWA-tempaukseen, josta lisää myöhemmin. 

2 kommenttia:

Ino kirjoitti...

Ihania sukkia! Varsinkin nuo punavalkoiset! Mistä moisiin voisi ohjeen löytää? Onnea uudelle blogille!

Marie kirjoitti...

Kiitos kaunis! Tuo räjähtävä helmineule on tosi helppoa, punavalkoisissa sukissa se syntyi neulomalla joka toinen kerros oikein valkoisella ja joka toinen kerros helmineuletta punaisella.