maanantai 29. huhtikuuta 2013

Työvoitto

Oi kun mukavaa - olen jälleen saanut joukon uusia lukijoita. Linnea Borealias, Marvili, Tuomontupa käsitöitä ja Timanttu; tervetuloa! Kovin ilahtunut olen myös kivoista kommenteistanne, lämpöinen kiitos niistä!

Vihdoin viimein sain valmiiksi viimeisen UWA-tempauksen työni eli huivin Dropsin Alpacasta. Eräänlainen työvoitto se oli, sillä ufoutumisvaara oli ilmeinen... Mutta valmistuihan se peräti pari päivää ennen määräaikaa, siis ei lainkaan edes viime tingassa (minun viime tinkani olisi ollut huomisillan viimeisinä tunteina). Loppu hyvin, kaikki hyvin - sain uuden huivin syksyllä ostamani takin kaveriksi.


Aloitin tämän huivin tammikuun viimeisenä päivänä ja se oli UWA #10, viimeinen aloitus tammikuun aikana. Aloituksia tuli sitten lopulta useampiakin samalle huiville, sillä sopivaa mallineuletta oli hankala löytää, kuin oikein mikään katsomani mallineule ei sitten näyttänytkään ollenkaan hyvältä tästä langasta. Aloitin - purin - aloitin - purin -teema tuli tutuksi, ja se taisikin viedä mielenkiinnon huivin neulomisesta kokonaan. Huivi on suorakaiteen muotoinen, vaikka melko tuulisessa säässä otettu kuva saattaa toista näyttää.


Loppujen lopuksi huivin mallineule löytyi jostakin vanhasta neulemallikortista, tässä kuva lähempää. Todella helppo ja hauska pitsineule, jossa on vain hiukan erilainen kavennus mitä yleensä. Toistuva mallikerta on lyhyt ja niinpä sainkin kulutettua ostamani kaksi kerää lankaa varsin optimaalisesti, langanpäiden päättelyn jälkeen jäljelle jäi yksi n. 15 cm:n pätkä ja pari muutaman sentin pätkää. Eli siinä mielessä mukava työ, että jämälankakerää ei jäänyt nurkkiin pyörimään. 

UWA-tempauskin on nyt siis osaltani onnistuneesti takana. Aika pieniähän tempauksen työni olivat, mutta niitä enimmäkseen teen muutenkin. Monta kertaa käy myös niin, että kesken kaiken innostun jostakin uudesta työstä ja keskeneräiset saavat odottaa; joskus vain muutamia viikkoja ja joskus kyllä vieläkin pidempään... Niin kävi tämänkin tempauksen aikana ja siksipä olenkin tyytyväinen, että sain kuitenkin kaikki tempaukseen aloittamani 12 työtä tehtyä. Josko sitä uskaltautuisi kokeilemaan vastaavanlaisia tempauksia myöhemminkin!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvännäköinen huivi!! Terkuin Nikita :)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvännäköinen huivi!! Terkuin Nikita :)

Marika Maikki kirjoitti...

Hei!
Minulla on sinulle blogitunnustus :)
http://maikkivaan.blogspot.fi/