tiistai 18. kesäkuuta 2013

Tilkkutyötä

Joitakin vuosia sitten käsityöharrastukseni oli oikeastaan pelkästään ompelua. Puikot eivät pysyneet kädessäni juuri ollenkaan, virkkuukoukku satunnaisesti. Sitten kävi niin, että osat vaihtuivat, ja viime vuosina ompelukone onkin saanut olla kovin rauhassa. Tässä kevään mittaan alkoi vähitellen mielenkiinto ompeluunkin palailla. 

Viimeisin käsityöprojektini olikin vaihteeksi ompelutyö. Useamman vuoden ajan olen haaveillut tekeväni jossain vaiheessa vanhimmalle kummitytölleni tilkkupeiton. Nyt oli aika vihdoin tehdä haaveista totta, sillä hän vietti viime sunnuntaina rippijuhliaan. Kummityttöni oli tosin aikeistani tietoinen ja valitsikin itse kankaat ja peiton värimaailman huoneensa sisustukseen sopivaksi. 


Ihan ensimmäinen tilkkutyöni tämä ei ollut, ehkä en muuten hommaan olisi ryhtynytkään. Edellisen tikkutyön tekemisestä on kyllä kulunut reilusti useampi vuosi ja niinpä aloittamisen kynnys oli korkea. Rippijuhlapäivä kuitenkin lähestyi kovaa vauhtia ja loppujen lopuksi peitto valmistui vajaassa kolmessa viikossa töissä käymisen ohella. 

Peitto koostuu 48 neljän neliön blokista ja sommittelin blokit vinottain symmetrisesti.  Tikkasin peiton koneella ja tikkauksista muodostui neliöihin lävistäjät. Kaikkineen peitolla on kokoa noin 175 x 220 cm ja osittain siitä johtuen peitosta oli vaikea saada riittävän selkeää kuvaa. Toivottavasti näistä kuvista sentään jotain selkoa saa.

Vaikka peitto valmistuikin melko nopeasti, mahtui matkan varrelle monenlaista pientä ja vähän isompaakin vastoinkäymistä. Lopputulokseen olen kuitenkin suhteellisen tyytyväinen ja siltä vaikutti myös kummityttöni saadessaan lahjan käsiinsä. Sormet alkoivat syyhytä jälleen tilkkutöihin, joten saa nähdä, puuhailenko tilkkujen parissa tässä vielä myöhemminkin.


Lopuksi vielä hiukan askartelua, sillä täytyihän juhlapäivän kunniaksi myös kortti askarrella. Tällä kertaa olen siihen itsekin tyytyväinen. Kiitokset korttiin liittyvistä ajatuksista hyvälle ystävälleni :)3 kommenttia:

Ino kirjoitti...

Ihana peitto!!

muru kirjoitti...

Tosi kaunis peitto!

-Tikutin- kirjoitti...

Oi miten ihana peitto sekä todella kaunis ja tyylikäs kortti:).
Ompelu oli minullakin aiemmin ehdoton ykkönen,
nyt on muutama vuosi tullut tikutettua, mekkokangaskin odottaa ja odottaa...

Hyvää juhannusta!