lauantai 13. huhtikuuta 2013

Välipaloja

Jälleen uusi lukija - mukavaa! Lämpimästi tervetuloa, Tikutin!

Tällä hetkellä, kuten yleensä aina, minulla on kesken useampi käsityö. Niiden välillä pystyy vaihtelemaan jonkun työn alkaessa kyllästyttämään. Joskus käy kuitenkin myös niin, että mikään keskeneräinen työ ei juuri sillä hetkellä innostakaan, mutta jotakin haluaisi silti tehdä. Tarvitaan siis mukavia pieniä välipalatöitä. Minun kohdallani tosin kävi niin, että yhden välipalan jälkeen halusi lisää...


Yksi mukavemmista välipalatöistä on tietenkin patalappu. Tämä malli löytyy Patalappuja a'la carte -kirjasta, ihan perinteisiä isoäidinneliöitä. Itse toteutin sen Mandarin Petitistä hiukan keväisemmällä värityksellä. Samasta kirjasta ja samasta langasta tämäkin malli. Aiemmin nähdessäni kuvia tästä patalappumallista ajattelin, että tuo on varmaan aika haasteellinen malli, enkä oivaltanut sen virkkaustapaa. Ohjeen nähtyäni huomasin, että tämähän on ihan helppo virkata, tosin malli virkataan eri tavalla mitä ehkä patalaput yleensä. Ensin virkataan siksak-reunainen "rengas", joka sitten toiselta reunaltaan kootaan suppuun ja patalappu saa muotonsa kuin itsestään.


Nettimaailman uumenista olin joskus löytänyt tämän patalappumallin ja poiminut sen kirjanmerkkeihini ajatuksella, että tätä täytyy kokeilla. Nyt sain sen otettua kokeiluun ja tässä ensimmäinen kokeiluversioni. Malli on helppo virkata, kunhan toisella värillä aloittaessa hoksaa homman jujun. En tosin ole täysin varma, hoksasinko minä sen oikein, sillä lopputulos näyttää ehkä hiukan erilaiselta. Vai johtuukohan se kenties vain ohjeen kuvakulmasta... Lankana tässäkin Mandarin Petit. Reunuksen tähän virkkasin eri tavalla kuin ohjeessa.


Patalappujen ohella on välillä kiva tehdä myös tiskirättejä. Vietin taannoin pari päivää sukulaisteni luona, ja sinä aikana puhuttiin paljon käsitöistä sekä myös näistä itse tehdyistä räteistä, joista ei heillä vielä ollut kokemusta ja itse en muita ole useampaan vuoteen käyttänytkään. Kiitoksena mukavasta vierailustani neuloin heille siis jälkikäteen pari tiskirättiä kokeiltavaksi; kissalliseen talouteen toinen tietenkin kissakuviolla. Lankana siinä Novitan Luxus cotton ja oranssissa Mandarin Petit. Sain kyllä kommenttia, ettei näitä raaski siihen tarkoitukseen käyttää, mutta josko nämä silti joskus päätyisivät käyttöön asti.
 

 

9 kommenttia:

-Tikutin- kirjoitti...

Kiitos tervetulotoivotuksesta:)

Todella kauniita patalappuja!

Ne saavat minunkin sormeni syyhyämään patalappujen tekoon.
Pitänee ostaa tuo kirja itsellekin tai vinkata lahjatoiveeksi.

Simpura kirjoitti...

Voi että kauniita patalappuja!

Minun pitäis kyllä ihan oikeasti opetella tuo virkkaaminen kunnolla, että saisin itsellenikin noin nättejä:)

Aikunaskareet kirjoitti...

Kyllä on kauniita patalappuja.
Pitää ihan katsastella löytyisikö kirjastosta tuo kirja kokeeksi lainaan.....

Aikunaskareet kirjoitti...

... Olihan se kirja..... ja nyt sitten jo laitettu varaukseen :)

Marie kirjoitti...

Kiitos kivoista kommenteistanne!
Itselläni on tuo kirja ollut kirjastosta lainassa jo jonkin aikaa, olen pystynyt uusimaan jo muutaman kerran. Taidetaan Aikun kanssa asua sen verran eri suunnalla, ettet sentään tätä mulla lainassa olevaa kirjaa ole varannut :)

Ino kirjoitti...

Hienoja, hauskoja patalappuja ja tiskirättejä

Aikunaskareet kirjoitti...

Meillä on muutaman kunnan yhteinen seutukirjasto ja kirjat kulkee sujuvasti kirjastojen välillä. Nytkin lähikunnassa näytti kirja olevan paikalla, joten viimeistään tiistaina varmaan saan hakea teoksen omasta kirjastosta.
Lisäksi meillä on tänä vuonna niin ihanaa palvelua, että varaaminen ei maksa mitään, paitsi siinä tapauksessa, että jättää varauksensa noutamatta.

Marie kirjoitti...

Kiitos taasen :)
Toivottavasti Aikku kirja kulkee nytkin sujuvasti ja pääset virkkailemaan - mielenkiinnolla odotan millaisia luomuksia sinä saat aikaan :)

muru kirjoitti...

Ihania patalappuja <3 Mulla on tuo kirja, mutten ole vielä saanut mitään sieltä tehtyä. Ehkä jonain päivänä..