keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Vuoden ensimmäisiä töitä

Novitan neulomossa järjestetään siis UWA-tempaus, johon tulin lähteneeksi mukaan osaksi senkin vuoksi, että saisin heräteltyä loppuvuodesta hiukan kadoksissa ollutta käsityöinnostustani. Ja aika mukavasti intoa on kyllä löytynyt, hyvä niin! Tempaus alkoi uudenvuodenaattona ja loppuu vapunaattoon. Tarkoituksena on saada valmiiksi 12 työtä, joista vähintään kymmenen tulee aloittaa tammikuun aikana ja loput maaliskuun loppuun mennessä. Tammikuu on lopuillaan ja itselläni on nyt yhdeksän työtä aloitettuna, niistä viisi on jo ehtinyt valmistuakin. 

 
  
Ensimmäisenä UWA-työnä aloitin tuubihuivin Dropsin Fabelista. Helppo, mutta kiva mallineule on samanlainen neuleen molemmilla puolilla ja se löytyi sattumalta Teeteen nettisivuilta.


Tempauksen toisena työnä tein lapaset koukkuamalla. Opin tämän tekniikan reilu vuosi sitten ja siihen jäi kirjaimellisesti koukkuun. Tein silloin jo yhdet lapaset ja ne ovat osoittautuneet hyvin lämpimiksi, joten siksi valitsin saman tekniikan tarvitessani työkäyttöön lämpimät käsineet. Punainen lanka on Novitan Huopasta ja violetti Maijaa. Lapaset ovat olleet jo kovassa käytössä ja hyviksi havaittu. 

 

Parin viime vuoden aikana minusta on tullut huivifriikki. Käytän paljon erilaisia huiveja asusteena antamaan väriä ja ilmettä vaikkapa trikoopaitojen kanssa. Tähän tarkoitukseen virkkasin helpolla pylväsvirkkauksella tuubihuivin Puro Batikista, joka on samalla UWA #3. Huivien kuvausapuna toimii erinomaisesti Tupperware-kulho :)


Kerttu-sukkien ohella yksi ehdoton suosikkisukkamallini on Petäjä-sukat. Talviaikaan käytän vallan villasukkia ohuehkoista langoista neulottuna, jotka mahtuvat mukavasti kenkiin. Usemman kerran olisin tarvinnut myös mustia villasukkia, ja nyt vasta sain sellaiset aikaan neljäntenä UWA-työnä. Lankana kokeilin ensimmäisen kerran teeteen Pallasta, joka tuntuu ihanan pehmeältä langalta ja toivottavasti kestää myös käyttöä.


 Viidentenä ja kuudentena aloittamani UWA-työt ovat vielä kesken, mutta UWA #7 ehti valmistua ensin. Kaksi paria junasukkia Woolista neulottuina matkaa hyväntekeväisyyteen pieniä jalkoja lämmittämään. UWA-töissä on paino-/ langankulutusrajoituksena vähintään 50 grammaa, ja yksi sukkapari jäi hiukan alle sen. Siksi tein samantien kaksi paria.

Yksi työ täytyy siis vielä aloittaa tammikuun aikana ja se jääneekin huomisillan projektiksi tavoilleni uskollisesti viime tipassa. En ole loppuun saakka päättänyt, mikä työ se on, mutta toivottavasti se huomisiltaan mennessä kirkastuu... Kaikkineen olen kuitenkin tähän mennessä tyytyväinen siihen, mitä tammikuussa olen saanut aikaan. Kaikki langat ovat lisäksi löytyneet omista varastoista, joten sitäkin olen hiukan saanut pienennettyä. 
2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uudelle blogillesi! Tulin kurkistamaan mitä ihanaa puikoiltasi on tipahtanut, kaikkea kaunista on valmistunut:) Aurinkosita helmikuuta sinulle! T: Näpertelijä neulomosta!

Marie kirjoitti...

Kaunis kiitos vierailustasi ja kommentistasi! Tervetuloa toistekin vieraisille :)